Lloret de Mar Bezienswaardigheden

Naar Lloret de Mar ga je natuurlijk in eerste instantie voor de zee en het strand. En niet onterecht want de kustlijn is prachtig en de stranden ronduit fantastisch. Toch heeft Lloret de Mar nog veel meer te bieden!

Omgeving

Eigenlijk is de mooiste bezienswaardigheid de omgeving. Het dorp zelf is gezellig en oud en leuk om door te wandelen en te winkelen. Maar in de omgeving zijn er ook een aantal uitstekende wandelroutes. Eén van die routes brengt je bij het beroemde “La Dona Marinera”, een monument waar je kunt geniet van een adembenemend mooi uitzicht. Wandel ook een keer om het Castell d’en Plaja; hoewel je het kasteel zelf niet kunt bezoeken, is de omgeving wel prachtig! Verder heb je nog de Santa Cristina Hermitage en de ruïnes van Puig de Castellet en Turo Rodo die de moeite waard om te bekijken.

Tuinen

Er zijn een paar tuinen die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. De tuinen van “Santa Clotilde” bijvoorbeeld omvatten typische mediterrane vegetatie. Er zijn mooie paadjes, terrasje en beelden en je kunt er genieten van een fantastische uitzicht op zee. In het nabijgelegen dorp Blanes vind je het park Jardin Botanic Marimurtra en het Jardi Botanic Pinya de Rosa, met vele soorten cactussen.

Kinderen

Voor kinderen is er ook genoeg te doen in en om Lloret. Zo heb je bijvoorbeeld Water World Lloret, waar ze een dag kunnen genieten van de waterglijbanen en nog veel meer. Ook het Gnomo Park, met het klimbos is erg leuk. Neem ook zwemkleding mee want er zijn ook attracties met water.

Barcelona

Voor de cultuurliefhebber is het natuurlijk een must om een dagtocht te maken naar Barcelona, om de Sagrada Familia te bezoeken en door deze prachtige stad te wandelen.